Image
Image
vakkundige meubelmakers

Vonder is op de eerste plaats meubelmakerij. In de modern geoutilleerde fabriek gaan traditioneel vakwerk en technische innovatie hand in hand. Zo kan er snel gewerkt worden voor grootschalige architectuur projecten, terwijl de houtverbindingen en de afwerking van het hout op ambachtelijke wijze geschieden. Keukens en kasten, deuren en lambriseringen, maar ook complete interieurs worden op maat gemaakt en afgewerkt in de eigen lakkerij te Enter. De meubels worden door de Vonder monteurs op locatie zorgvuldig ingebouwd. 


 

Image
HOUTSOORTEN EN AFWERKINGEN

Vonder werkt met duurzaam geproduceerd hout dat zorgvuldig geselecteerd, gezaagd en gedroogd wordt. Het hout komt voornamelijk uit Noord-Europa en Noord-Amerika. De meest gebruikte soorten zijn eiken, Amerikaans noten, wenge en zebrano. Door blijvend te experimenteren perfectioneren we de technieken voor de afwerking van de meubels. Samen met de opdrachtgever wordt elke gewenste kleur of sfeer gevonden. Dekkend gelakt, geborsteld, gepolitoerd of gebronsd, met leer bekleed of voorzien van zijde, bij ons is alles 'handmade & tailor-made'.


 

Image
AMBACHT EN TECHNIEK

Het zagen van een boom kan op verschillende manieren gebeuren. De kwaliteit van de planken hangt daarbij af van de manier van zagen, net als het uiterlijk. Tussen twee houten delen komt de verbinding tot stand met een profiel en een contra-profiel, 'mannetje & vrouwtje' in de volksmond, die precies op elkaar aansluiten. Deze profielen worden van oudsher vervaardigd met speciale beitels, voor ieder profiel is dat een andere beitel. Vonder beschikt ook over een nieuwe generatie CNC machine, die het hout computergestuurd bewerkt. De meubelmakers gaan graag de uitdaging aan van het ambacht, om voor ieder project de beste oplossingen in kwaliteit en schoonheid te vinden. Speciale houtverbindingen en lijmtechnieken worden ontwikkeld en innovaties zoals ranke, houten deurprofielen, geven de architect ruimte en ontwerp vrijheid.


 

Image
KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

De duurzaamheid van een meubel wordt mede bepaald door de kwaliteit. Enerzijds bestaat deze uit de levensduur van de materialen en de constructie, anderzijds uit een tijdloze vormgeving die mee kan met de ontwikkeling van de gebruiker. De meubels van Vonder gaan een leven lang mee. Soms passen we een meubel aan wanneer mensen verhuizen, dan krijgt die kast een tweede leven.
Vonder streeft ernaar dat haar kwaliteitsproduct hand in hand gaat met de best mogelijke, ecologisch verantwoorde werkwijze. Dat geldt voor het houtwerk en de afwerking, maar ook voor alles wat daarmee samenhangt. In de fabriek wordt het houtafval gebruikt voor de verwarming. De meubels verpakken we in wollen dekens.