Image
Image
DE QUARTO COLLECTIE

Het idee voor het vierkant als basis is bij Vonder ontstaan door het samenvoegen van een stapeling losse kastjes, met ieder een eigen functie. Door de koppeling van deurtjes ontstaan verschillende gebruiksfuncties. De collectie is ontworpen als modulair systeem en vindt zijn toepassing in kasten, garderobes, losse meubels, deuren en panelling. De robuuste Quarto tafel verdient speciale aandacht. Een Quarto paneel wordt samengesteld uit vier driehoeken, in verstek gezaagd. De nauwkeurige plaatsing van de driehoeken, haaks ten opzichte van elkaar, zorgt ervoor dat een mooi gecapitonneerd effect ontstaat.


bekijk Quarto collectie
HOUTSOORTEN EN AFWERKINGEN
AMBACHT EN TECHNIEK
PROJECT
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Quarto meubels worden meestal uitgevoerd in houtsoorten als eiken, kersen of Amerikaans noten. Door de mooie houtstructuur ontstaat hierbij een fraai gecapitonneerd effect. Mat, zijdeglas of hoogglans afgelakt komt het meubel mooi tot zijn recht.

Image
noten naturel
noten naturel
Image
noten donker

Om een Quarto meubel te maken wordt het hout in verstek gezaagd. Een Quarto paneel wordt samengesteld uit vier driehoeken, gezaagd uit één strook fault quartier hout. Voor een mooie aansluiting van de nerf is het van belang dat de vier delen zo dicht mogelijk bij elkaar uit één houtplaat komen. Een zorgvuldige selectie van geschikt hout is hiervoor nodig. De nauwkeurige plaatsing van de driehoeken, haaks ten opzichte van elkaar, zorgt ervoor dat een mooi gecapitonneerd effect ontstaat.

Image
BEKIJK MEER COLLECTIES VAN VONDER

Het klassieke interieur teruggebracht tot haar pure vorm.

Geeft de balans tussen geborgenheid en functionaliteit.

Vrijstaande keuken op pootjes.

Thuiskomen in een sfeer van ingetogen luxe.

Robuuste bouw met uitzonderlijke materialen.

Ruimte voor verbeelding.

Het klassieke landhuis.