Image
Image
Image
Designer Piet Hein Eek

“De sloophouten kast uit 1990 was mijn reactie op de heersende hang naar perfectie. Ik wilde laten zien dat producten die niet perfect zijn, toch aan onze gevoelens van esthetiek en functionaliteit kunnen voldoen. Ook wilde ik een product ontwerpen dat met beperkte middelen te maken was. De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke, eenvoudige productieprocessen is een rode draad door het werk geworden.
Het bedrijf en de mogelijkheden zijn in de loop der jaren steeds verder gegroeid wat er inmiddels toe heeft geleid dat we een pand van meer dan 10.000 vierkante meter hebben betrokken waarin onze activiteiten onder één dak zijn samengevoegd: de werkplaats, showroom, winkel, meerdere restaurants, kantoor en ons splinternieuwe hotel. We doen dus nog steeds en misschien wel meer dan ooit, alles zelf op een plek en een manier die we zelf bedacht en gemaakt hebben.
Het werken met Vonder was een groot plezier en het concept voor de keuken op pootjes is op een leuke en efficiënte wijze tot stand gekomen. De samenwerking met Vonder ging bijna vanzelf omdat Vonder net als wij de makers van hun eigen producten zijn!” 

 

PIET HEIN EEK
Halvemaanstraat 30
5651 BP Eindhoven
T +31 (0)40 28 56 610
www.pietheineek.nl


bekijk werk Piet hein eek
projecten
Collecties bij Vonder
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Vrijstaande keuken op pootjes.